+36 70 943-7089 info@terdmozgatogepek.hu

A térdmozgató gép (CPM) hatásmechanizmusa

Szerző:

Mi is az a CPM gép?

A CPM, – Continous Passive Motion magyarra fordítva passzív ízületmozgató készülék vagy egyszerűen csak térdmozgató gép egy speciális végtagmozgató készülék, mely az alsó végtagízületek operációja vagy sérülése után közvetlenül, a rehabilitáció első fázisaként használható. A térdmozgató gép egy meghatározott mozgástartományon, folyamatosan mozgatja a végtagízületet, (lábat) ugyanazt a mozgásfázist ismételve.

 Napi használata

 A gép rendszeres, napi használata növeli a frissen műtött vagy sérült ízület beszűkült mozgástartományát, valamint hathatós segítséget nyújt a tünetek és az esetleges szövődmények – ízületi merevség, duzzanat, ízületi gyulladás, kollagén veszteség – megelőzésére.

A gép növeli a mozgástartományt valamint az izomerősséget, továbbá elősegíti a porc anyagcseréjét, ami igazán fontos az ízületregenerálási folyamatokban.

A Continous Passive Motion terápia

A CPM terápia a passzív mozgatással szakszerű és biztonságos gyakorlatsorozatot biztosít szövetgyógyulás és regeneráció során, emellett minimálisra csökkenti egy esetleges gyulladásnak a lehetőségét. Továbbá, nem elhanyagolható szempont az sem hogy csökkentheti a gyógyszerek mennyiségét és lerövidítheti a beteg utókezelését.